ΥΛΙΚΑ

  • 90 γρ αλεύρι γι όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ βούτυρο (βιταμ)
  • 150 γρ νερό
  • Λίγο αλάτι
  • 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
VIDEO

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν. Μόλις λειώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ενσωματωθούν τα υλικά απομακρύνουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα, (περίπου 2 λεπτά) μέχρις να αποκτήσουμε μια κρεμμοειδή ζύμη που ξεκολάει εύκολα από την κατσαρόλα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπωλ ή στον κάδο από μιξερ. Αρχίζουμε να ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε να απορροφάται εντελώς το κάθε αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μια μαστιχωτή ζύμη.

Την αφήνουμε 10 λ να «ξεκουραστεί» ανάβοντας εν τω μεταξύ το φούρνο στους 170 ο.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί και χρησιμοποιώντας κορνε κάνουμε μπαλίτσες με τη ζύμη περίπου σαν μικρό καρύδι. Εναλλακτικά αν δεν έχετε κορνέ, χρησιμοποιείστε ένα κουταλάκι. Επειδή αυτά θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο, φροντίζουμε να μη τα κολλήσουμε μεταξύ τους, αλλα να έχουν ένα διάστημα 3-4 εκ.

Τα ψήνουμε για περίπου 20 λ. Θα πρέπει να έχουν αποκτήσει ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα με μισάνοιχτη τη πόρτα για 15-20 λ ακόμη προκειμένου να αποβάλλουν υγρασία και να γίνουν πιο τραγανά.

Όταν κρυώσουν μπορούμε είτε να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως για την συνταγή την οποία θέλουμε, είτε να τα βάλουμε στη κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.